Elk verhaal heeft een begin …

Onze start begint in de vroege jaren 60 met Rickard Pålsson en Hans Pettersson, twee beginnende ondernemers, met hun visie, passie en wil om de wereld waarin we leven te veranderen. Deze kleine trapauto is een goed bewaarde schakel naar onze geschiedenis.

Onze geschiedenis

“Toen we VEIDEC in 1993 begonnen, hadden we slechts vier chemische producten. Nu hebben we er meer dan driehonderd, maar onze ambitie is nu hetzelfde: wanneer u een van onze producten gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat u het beste alternatief hebt geselecteerd wat betreft kwaliteit, de gezondheid van de gebruiker en onze omgeving.

Onze passie en onze waarden komen voort uit de Zweedse traditie waarin respect voor de natuur en onze kwetsbare omgeving een belangrijke rol spelen. De wereld die we achterlaten is de wereld die onze kinderen zullen erven en waar ze in leven. Voor ons is het net zo natuurlijk om het milieu te beschermen als het is om voor onze kinderen te zorgen. "


- Rickard Pålsson en Hans Pettersson, oprichters van VEIDEC

Onze richtlijn

"Met eenvoud in gedachten, eerlijkheid in onze fundamenten, vriendelijke ogen en het hart van een winnaar, leveren wij high-tech producten voor reparatie en onderhoud."

Onze groene mijlpalen

Onze zorg voor gezondheid en milieu is essentieel voor ons. Deze mindset is steeds een richtlijn voor onze onderneming geweest. Onze reis naar de toekomst en de reis samen met onze klanten is net begonnen.

1993
VEIDEC is opgericht vanuit een visie uit een green world workshop. Met high tech producten welke goed zijn voor zowel mens als milieu.

1996
Green World wordt gelanceerd, een concept gebaseerd op producten zonder gevarensymbolen, kennisoverdracht, minimale impact op het milieu zonder afbreuk te doen aan efficiëntie en kwaliteit.

1997
VEIDEC is een van de eerste bedrijven in Zweden die Safety Data Sheets met 16 secties invoert.

1998
We gaan een partnership aan met verschillende topteams in de motorsport, vastbesloten om onze groene producten te testen en ontwikkelen onder de zwaarst mogelijke omstandigheden.

2001
Denemarken wordt de eerste internationale markt voor de VEIDEC producten. Sinds 2001 treden we gemiddeld 1 nieuw land per jaar binnen.

2002
VEIDEC werd gecertificeerd volgens ISO 14001 (een milieucertificering) en ISO 9001 (een kwaliteitscertificering).

2003
Verbeteren en vereenvoudigen zijn 2 pijlers van VEIDEC. Daarom werd een intern systeem opgezet om de kwaliteit door de hele operatie te waarborgen.

2009
Een langetermijnproces voor de certificering van geselecteerde producten volgens NSF, een internationale standaard voor gezondheid en veiligheid, is geïmplementeerd.

2016
Meer dan de helft van onze totale omzet komt van Green World-producten. Ons doel is 100% . In 2016 kiezen we ook voor Hybride technologie voor onze car fleet in Zweden.

2021
VEIDEC is nu vertegenwoordigd in 23 landen.


Wij brengen onszelf rechtstreeks op de markt naar professionele eindafnemers, voornamelijk in de automotive-en verwerkende industrie.

Waarom Groen?

We willen een betere wereld achterlaten voor onze kinderen – iedereen kan het verschil maken door keuzes te maken in hun dagelijks leven. We doen dit door de beste producten vanuit een gezondheids-en milieuperspectief te ontwikkelen en te produceren, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.