Partnerschap

Sponsoring is sinds de start in 1993 onderdeel van de VEIDEC-activiteiten en we gebruiken onze waarden voor milieu en gezondheid altijd als basis voor die samenwerkingsverbanden.
Motorsport is onze primaire arena en daar zijn we het meest actief geweest als sponsor en partner. Het is een hightech platform voor het ontwikkelen en testen van onze groene producten onder extreme omstandigheden, terwijl de motorsport tegelijkertijd groener en milieuvriendelijker wordt.

Vandaag

VEIDEC hoofdsponsor van STCC

We zetten ons al jarenlange in om de autosport groener te maken door onze rol als hoofdsponsor van de meest prestigieuze Zweedse raceseries in Scandinavië, STCC - Go Green, Go Fast!

VEIDEC Cycling Team

VEIDEC werkt mee aan dit project omdat we als leverancier van “GREEN WORLD” producten, willen tonen dat we ons hart op de juiste plaats hebben, en mee willen strijden tegen kanker.
Waarom dit project, via onze sponsoring kunnen we een gans team ondersteunen zodat ze zich kunnen focussen op het sportieve en niet moeten bezig zijn met het financiële.
Het team is een mix van familie, werknemers en vrienden wat zeker voor VEIDEC belangrijk is als familiale onderneming in België.
Wij helpen ook hiermee om KOTK meer mogelijkheden te geven om geld in te zamelen, zodat de strijd tegen deze zieke kan blijven duren.

VEIDEC Platinum sponsor van Team Rynkeby

Team Rynkeby – God Morning maakt deel uit van een Europees liefdadigheidsproject dat elk jaar geld inzamelt voor kinderen met kanker en hun families. De deelnemers zijn opgedeeld in verschillende teams die samen naar Parijs fietsen.

Team Rynkeby werd opgericht, in 2002, in Denemarken. Toen 11 wielrenners , verbonden aan de Deense sapjes - producent Rynkeby Foods A/S besloten om naar Parijs te fietsen om het einde van de Tour de France te zien.

Vandaag bestaat Team Rynkeby uit 2.400 wedstrijdfietsers en 550 assistenten, verdeeld over 59 lokale teams uit Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, de Faeröer eilanden, IJsland, Duitsland en Zwitserland.

De deelnemers worden geselecteerd uit duizenden kandidaten die het aanvraagformulier op de website van Team Rynkeby hebben ingevuld.

Het geld gaat naar kinderen met ernstige ziektes

Gedurende het grootste deel van het jaar moeten de deelnemers niet alleen iets meer dan 1.200 km naar Parijs fietsen - ze verbinden zich er ook toe om geld in te zamelen voor kinderen met ernstige ziekten.

LEES MEER

VEIDEC Silver Eagle Racing van GetSpeed

VEIDEC Silver Eagle Racing van GetSpeed is een Belgisch team dat deelneemt aan het Belcar Endurance Championship met twee AMG Mercedes GT4-auto's. VEIDEC Silver Eagle Racing van GetSpeed wordt gerund door Wim Spinoy, die samen met de ervaren en verdiende Duitse Kenneth Heyer achter het stuur zit in een van de auto's. Frans en Michaël Cool is het bestuurderspaar voor de andere auto.

De auto, een Mercedes-AMG GT4, is gebaseerd op de Mercedes-AMG GT R en heeft een 4-liter V8-motor met 510 pk, een zesversnellingsbak en een race-aangepast tractiecontrolesysteem van AMG - 0-100 km / h in minder dan 4 seconden!

De samenwerking tussen VEIDEC en Silver Eagle Racing by GetSpeed maakt deel uit van de internationale uitbreiding van VEIDEC. Het Belcar Endurance Championship trekt veel concurrenten en veel toeschouwers met sterke evenementen in de Benelux.

Vroeger

Kristoffersson Motorsport/
Volkswagen Dealer Team Bauhaus

VEIDEC heeft een jarenlange samenwerking met Kristoffersson Motorsport, waar de tweevoudig wereldkampioen rallycross Johan Kristoffersson een winnaar is in zowel de Zweedse als de internationale arena.

In 2018 won Johan Kristoffersson zijn tweede wereld rallycross kampioenstitel en wist hij ook voor de tweede keer het prestigieuze Scandinavische Touringcar Championship, STCC, te winnen. Dit jaar is Johan een uitdaging voor het Zweedse Rallykampioenschap samen met Volkswagen Dealer Team Bauhaus.

Rally is een van de meest extreme vormen van autosport waarbij zowel auto's als chauffeurs de zwaarste uitdagingen worden voorgesteld die denkbaar zijn. Het Zweedse Rallykampioenschap wordt in zes weekends gereden, op alle oppervlakken en onder alle weersomstandigheden.

Scuderia Autoropa

Scuderia Autoropa gaat samen met VEIDEC de uitdaging aan van een van 's werelds meest prestigieuze wereldkampioenschappen sportwagen, de Ferrari Challenge, waar Scuderia Autoropa deelneemt aan de Europese divisie. Elk seizoen eindigt met een wereldfinale waar coureurs uit de hele wereld vechten voor de eer ..

Martin Nelson rijdt sinds 2008 voor Scuderia Autoropa. Op weg naar Ferrari Challenge heeft Martin drie algemene Zweedse GT-kampioenstitels gewonnen samen met coureurs zoals Richard Göransson en Mattias Andersson. Martin heeft twee tweede plaats in het kampioenschap in Ferrari Challenge Trofeo Pirelli AM op zijn naam staan.

Ferrari Challenge vierde zijn 25-jarig jubileum in 2017 met de introductie van de Ferrari 488 Challenge, een racewagen die de harten van de Ferrari-fans heeft veroverd met zijn combinatie van prestaties en design.

RX2 Internationale serie

VEIDEC was een sponsor van de categorie en technische partner van de RX2 International Series, de supportcategorie van het FIA Wereldkampioenschap Rallycross. De RX2 International Series, met zeven races op drie continenten, gaf VEIDEC wereldwijd zichtbaarheid in de meest explosieve motorsport die er is.

De RX2 International Series is de categorie waarin de rallycrosssterren van morgen worden geboren. Het kampioenschap geeft jong talent de kans om mee te doen aan de internationale competitie in de hoop zich te kwalificeren voor het FIA Rallycross Wereldkampioenschap.

Vandaag

NXT Gen Cup

När NXT Gen Cup rullar ut under 2023 är VEIDEC inte bara officiell exklusiv leverantör av kemiska produkter från vårt Green World-sortiment. Samarbetet fokuserar också på utbildning och utveckling av nästa racinggeneration inom elektrifierad och hållbar motorsport. För oss på VEIDEC handlar partnerskapet om att bidra till en säker arbetsmiljö för mekaniker och förare i depån samt under tillverkning av bilarna.

Juniormästerskapet NXT Gen Cup kommer att tävla som supportklass till helelektriska STCC, Swedish Touring Car Championship. Sveriges mest lovande talanger, mellan åldrarna 14 och 25, tävlar bakom ratten på en nyutvecklad 230-hästars LRT NXT1, som baseras på MINI Coopers första elbil.
Läs mer om NXT Gen Cup här