Prestaties met verantwoordelijkheid

“Waar we ook actief deelnemen aan de motorsport, we streven er altijd naar groener te worden, het geldt voor alles, van kleine dingen tot grotere dingen. In STCC hebben we ethanol, alkylaatbenzine en biogas geïntroduceerd en zijn we ook milieuvriendelijk gecertificeerd. Wat we van motorsport leren, komt onze klanten ten goede. ”
– Rickard Pålsson.

Green Racing

Met MECA, Posten en VEIDEC als hoofdsponsors en Rickard Pålsson als eigenaar van STCC, het Scandinavian Touringcar Championship, werd het meest prestigieuze racekampioenschap in Zweden de eerste ter wereld die ethanol, alkylaatbenzine en biogas als racebrandstof introduceerde. De activiteiten van STCC waren milieuvriendelijk gecertificeerd in 2009 en het Volkswagen / EON-partnerschap met biogas aangedreven racewagens had een directe invloed op de verkoop van biogasauto's in Zweden. Meer dan 5.000 biogasauto's werden in het eerste jaar van de samenwerking verkocht, meer dan waar ook ter wereld.

Kwaliteit en milieu

Om een winnaar in de autosport te worden, moet u geen compromissen sluiten - kwaliteit en milieu moeten hand in hand gaan. Onze producten worden gebruikt door Cyan Racing, die in 2017 samen met Thed Björk World Touring Car Champions werd, en Kristoffersson Motorsport, waar Johan Kristoffersson een tweevoudig wereldkampioen rallycross is. U kunt een winnaar worden met groene producten, maar alleen als ze van de hoogste kwaliteit zijn.

Motorsports - Ons laboratorium

Sinds de start van VEIDEC in 1993 hebben we een actieve rol gespeeld bij het veranderen van de motorsport om milieuvriendelijker te worden. Motorsports is ons hightech laboratorium, een testbank om onze producten te ontwikkelen onder de meest duurzame omstandigheden die er zijn - en als het werkt op het circuit, werkt het ook voor uw werkplaats.